Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

endast associationers verk :)




hon pulsade i snön jämte...

 

hon flög fram över trottoarens
stenplattor

varannan hit
varannan dit

receptet löstes ut och antibiotikan
formade andningen till hjärtats puls

hon pulsade i snön jämte
ut mot gatans högar

högt fick hon hoppa för att solens strålar
skulle nå henne i gatans skugga

stegen saktades för att fånga ljuset
en stund till
innan vinterflingor lade sitt täcke
över det spirande vintermörkret

mörkret lockade in blickarna i möbelaffärens ljus
men TV-bordet fick vänta ännu en tid

tidigare beslut fick revideras
för ännu var inte plasman inköpt
men blåmärkena syntes lila
efter provtagningens smärta

blödande blickar breddar vägen
mot asfaltens röda vägbana
som lyfter framkomlighetens buskar och snår

snårigt är det i livets fallna drömmar
fast att ögonblicken

blickar framåt

 

(c) tk.

 

 

 




Fri vers (Fri form) av thyra
Läst 211 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-24 12:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag får en känsla av dröm och verklighet. Glada hopp över hindren in i ljuset. Acceptans om att nu är det bara så här men snart snart...
En liten sträcka på livets väg:)
Härligt poetat Thyra!
2010-01-24
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra