Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En äldre dikt som jag grävt fram på nytt


Nära-livet-upplevelse

Trevande, Tvekande
försiktigt lekande
sötaktigt bitter
är livets små gitter

Vetande, Letande
oskyldigt retande
Minnet det drömmer
allt som du glömmer

Begära, Förtära
lurat de kära
Ej lätt att älska
den som kom nära

Förlåta, Begråta
Livet - dess gåta
Värna förmågan
Att tolka lågan

Förundra, Begrunda
Det du beundra
Välj att bevara
Det underbara

Förtrycka, Bestycka
tillåt dig tycka
till det som berikar
...Där står dina likar




Fri vers (Prosapoesi) av Nebula
Läst 343 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-26 17:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nebula