Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårskog

Sakta bryter skymningen sitt mättade lyster
Och splittrar gryningens dova palett
Kysser ömt sin ljuva syster
I en månskens kyss i olivgrönt och violett

Fjärran hörs nattugglans eviga klagan
Likt en mistel i midnattsslöjan
Sjunger forna tider och den eviga sagan
Om den torkade mynnig där floden rann

Vinden smakar på björk och gran
Rasslar försiktigt i ormbunkssnåren
Månen lyser på gräsets sidenman
Såsom månen ter sig tidigt om våren

Daggen droppar där älvorna dansa och sjunga
I mossens fuktiga dimma de råkas
Svävar lätt i slöjor täta och tunga
Med okända ord de språka

Snart skingras dansen av morgontimman
Snart tystnar nattugglans ensliga rop
Mörkret flyr, likaså dimman
Ner i närmaste håla och grop.

Sakta bryter skymningen sin mättade lyster
Kastar sin spegling i gläntans svarta myr
Kysser ömt sin ljuva syster
Natten flyr, dagen gryr




Bunden vers av Erik H.J Hultin
Läst 185 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-26 11:26



Bookmark and Share


  Lavinia Röd
Du äger verkligen som få en skicklighet i att bygga upp bilder och stämningar. Du har verkligen talang för att skriva. Den här dikten är underbar att läsa. Om jag i all ödmjukhet skulle våga mig på kritik så skulle jag vilja säga följande; Ordet "pallet" är felstavat, det ska vara palett. Jag skulle också i den första raden i första strofen byta ut ordet "sitt" till sin. Rimmen fungerar utmärkt trots att de hamnar ojämt tycker jag, men jag saknar en rytm. Och jag som kanske är gammalmodig tycker det är synd att börja varje ny rad med stor bokstav.

Som sagt, mycket skickligt skriven. Men du, är du verkligen bara 15 år?
2010-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin