Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

antagonist

 

Antagonist
är ett visande ord
visst går det att anta en utmaning
att anta sig ett skeende
en situation
i bemärkelsen av att taga sig an

i strid
i duell
går det att anta en utmaning

 

bådas deras hjärtan brann för jungfrun
bådas deras ögon svepte om henne

den ena tog ett steg närmre
allt för nära
smutsade hennes kjortelfåll

den andre stred för hennes heder
den ene den andre
den andre den ene
ene andre
andre ene

i grynings slöjmarker
möttes de

valde vapen
värjan
blixtrade


blixtrade i grynings solfinger

med ryggar mot varandra
då tiden mot varandra stod de

vandrade stegen
kysste värja
bugade

ansikten blickade in i varandra

värjor korsades

båda antog utmaningen

försvarade

hennes

heder


sin heder

i grynings slöjmarker

den ene
föll

svårt blödande
till marken

den andre kysste hennes hand

 

 

var

 
striden
för

hennes

heder

 

krigaren antar en utmaning

det går även att anta ett ords
ett skeendes betydelse
i matematiken
i vetenskapen finns många antaganden
vilka leder till
ett påstående


gonist ligger nära gnosis
läran om
kunskap

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 151 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-26 15:17



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Rivaler...
Gnosticismen är en vedervärdig och bedräglig lära som leder vilse och som är en illustration av det faktum att kunskapens träd var ett träd på både gott och ONT.
2010-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser