Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tänker på morgondagen, hoppas det går bra


ATT VARA SJUK

Att vara sjuk, att ha många olika sjukdomar
det är inte lätt, att alltid orka kämpa och ta
för sig

Måste man vara frisk, att slussas hit och dit
utan att ibland förstå varför, kan ibland få mig
att vilja ge upp

Men jag ger inte upp, jag kämpar och försöker
ta för mig så gott jag kan, och jag vet, att jag
blivit mycket bättre på det

Ibland undrar jag om dom olika läkarna, pratar
med varandra, i vissa fall tror jag inte det, i alla
papper som finns om mig, måste allt finnas utan
att jag varje gång, ska behöva ta om allt från
början

Jag känner mig anklagad ibland, att det är mitt
eget fel att cancern drabbade mig, fibromyalgin
den syns inte, men den känns

Jag bad om alvedon för värken den ger mig,
jodå, visst fick jag det, men bara för att hämta
ut en gång, det var inte bra med värktabletter
var det ord läkaren sa till mig

Jag vet inte om den läkaren tror, att jag missbrukar
dom, genom att ta två till natten, för att slippa det
onda, och få sova lite grann

Jag är trött jag är less på sjukvård, på läkare och
på människor som inte förstår, att jag ibland inte
orkar hänga med

När mitt hjärtfel upptäcktes är det något som heller
inte syns, jag orkar inte lika mycket som förr, när
jag ibland får höra, visst orkar du, du är ju yngst
här och nu

Ingen förstår hur ont det gör, trots att jag försökt
förklara, så här sitter jag ikväll, är trött på alltid
bli ifrågasatt, men jag ska kämpa, envis är jag, så
imorgon när jag ska till läkaren igen, är jag taggad
till tusen, vet mina rättigheter, dom är mina, det tar
dom inte ifrån, inte ens läkaren ska lyckas med det



anits 27 januari 2010




Fri vers (Fri form) av anits VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-01-27 23:26



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Rätt! Håll på Din rätt!
Det är ju Du, som vet
bäst vad, som Du
känner, ingen
annan...
Lycka till!
2010-01-28

    sajo
Håller alla tummar och tår att det ska gå bra hos doktorn. Vet så väl vad du går igenom. Man får verkligen kämpa. Bra skriftat.
2010-01-28

  Larz Gustafsson VIP
Taggad till tusen är ett bra utgångsläge.
2010-01-28

  Eva Helene VIP
Det gör mig ont att höra att du råkat så illa ut i sjukvården, men när jag läser dina allra sista rader så tror jag att det kommer att gå bra idag. Lycka till!
2010-01-28

  poetryGirl
DU ÄR STARK
2010-01-27

  Christine Sabel
Bra! Stå på dig, det måste vara svårt...håller tummarna att det går bra!!!
2010-01-27

  Catharina Edin VIP
Ja, om de ändå hade kontakt med varann, läkarna, och om de ändå läste på lite innan besöket. Så man slapp detta rabbel.
2010-01-27
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP