Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagdröm


I förmiddags då jag satt
och stirrade ut ur mitt köksfönster
Tyckte jag mig ana att himmelen var otålig

Och det var som om molnen
Som samlat sig kring jorden
i en trögflytande tät hinna
Bar på ångestladdade partiklar
Som hängde i vibrerande ovisshet
Utan att kunna bestämma sig
Om de ville skölja ned över marken
I svalkande regn
eller braka lös i myllrande åska

Och jag tyckte mig känna
Hur den gråa himlen
Sörjde det ofödda barnet
Och den gamle mannens sista andetag
Och alla de utlovade löften
Som aldrig hållits






Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 271 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-28 21:29



Bookmark and Share


    Niclasdotter
Helt otroligt vacker.
Jag rös!
2010-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin