Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar när torsdag går över fredag


FÅGLARNA

Sitter och tänker på fåglarna jag hörde
sjunga idag, talgoxen sjöng sin härliga
vårsång, för mig låter som den sjunger

Tjusigt, tjusigt

Trots all snö som kommit dom sista dagarna
kan våren anas i fåglarnas ljuvliga läten

Ljuset anas mer och mer för varje dag, jag
försöker lägga allt det gamla bakom mig, ta
nya tag, längtar till våren, sitta på altanen

Känna lugn och stillhet, se på blommorna
lyssna till fåglarnas sång, dricka mitt kaffe
i lugn och ro

Det sitter jag drömmer om ikväll, efter en lång
dag, med många frågor, svar har jag fått på
dom flesta

Nu känner jag lugnet sakta återvända, fåglarnas
sånger idag, fick mig att längta, till våren och
sommaren, att inte tappa hoppet, utan kämpa
vidare

För livet är så, det går upp och ner, ibland är
dalarna djupa, man försöker bestiga berget
men krafterna räcker inte till

Fåglarnas sång idag, fick mig att le, solen syntes
för en stund, hundarnas glädje skutt, gjorde min
dag

Så när vårsolen visar sig från sin bästa sida, så
sänder jag en invit,välkommen på besök till mig,
min altan, mina blommor och en kopp kaffe



anits 28 januari 2010




Fri vers (Fri form) av anits VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-28 23:59



Bookmark and Share


  Regn & Grus
Tycker mig höra vårens antågande i din skönlästa dikt, och det ger även mig ett leende!
2010-01-31

  aol
så lugn fin flyter din dikt, tack för inviten,
2010-01-29

  poetryGirl
jag älskar fåglar
jag brukar hållaigång 8-10 koltrastar genom vintern med äpplen och jag lägger ut fågelmat i Almedalen...
2010-01-29

  Eva Helene VIP
Förhoppningsfullt om en fin tid som vi har framför oss. Det är ljuset och fåglarna som gör det lite lättare att våga hoppas . . .
2010-01-29

  Larz Gustafsson VIP
Fåglarna är som budbärare som bär bud om vår.
2010-01-29

  Catharina Edin VIP
Tack för inviten, och tack för att jag får följa dig i din vardag, som du beskriver så bra.
2010-01-29
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP