Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

foto: tk.




två höga träd...

 

två höga träd vid skogens djupa dike
ger tankar rymd om forna skogars rike

när knoppar vecklats ut till gröna blad
då blir det vackert vårgrönt till den grad

att man vill åter till naturens ro
få finna något som blir eget bo

att plocka bär och efter viltet jaga
och över öppen eld vår mat få laga

sen får vi vaggas i en koja skön
och ligga slumrande på mossa grön

och vakna få till fåglars ljuva kvitter
när bara fötter blöts i daggens glitter

 

(c) tk.

 




Bunden vers (Rim) av thyra
Läst 279 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-01-30 13:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jättefint poetat i form av jambisk femtakt med rim:)
2010-01-30

    ej medlem längre
"Sen får vi vaggas i en koja skön
och ligga slimrande på mossa grön"

Den här strofen tycker jag extra mycket om!

Hela dikten inger hopp om vår och sommar, när man
markerna åter besöka får.

/Ann
2010-01-30

  mare VIP
Mycket fint skrivet...
2010-01-30
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra