Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En lördag jag njutit av


LÖRDAG 30 JANUARI 2010

Jag öppnar dörren, går ut i den bitande kylan
vill ha lite frisk luft, trots att termometern visar
tjugo kalla grader

Vinterlandskapet möter mig, snön gnistrar i solens
sken, det gör nästan ont i ögonen, möter en granne
som är ute och rastar sina hundar

Dom ser ut att vilja gå in, en av dom lyfter tassen
fryser säkert om den, jag går och ser till bilen, kollar
att jag ställt in timern rätt, så den startar när jag
ska ha den imorgon

Kölden biter i kinderna, men jag hör talgoxen, som
sitter i björken, den sjunger sina vårläten, solen
skiner på den, där den sitter högt upp i björken

Jag går en liten runda, snön gnistrar som kristaller,
ljuset är underbart, jag tar in allt där jag går på
vägen, ner mot affärerna

Snart har jag fått nog, kylan gör ont, så jag vänder
och börjar gå hemåt, den korta promenaden har ändå
gjort mig gott

Jag har fått ny energi av ljuset, ljuset som jag längtat
efter så länge, väl inne sittande i soffan, med en varm
kopp kaffe och tända ljus, är jag nöjd och glad, så nu
kan jag fortsätta med mina gardiner

Och blommorna, som jag pysslat om och bytt plats med
hoppas dom kommer att trivas på sina nya platser, jag
har ställt mina orkideer i fönstret i vardagsrummet, så jag
kan njuta av dom, och se knopparna utvecklas till vackra
blommor


anits 30 januari 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-01-30 19:41



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Vacker text, om det välgörande ljuset, att gå ut trots kylan, och få känna luften, och blunda och tänka på den kommande tiden, våren, då allt vaknar till liv igen! Vacker bild dessutom!
2010-01-31

  Eva Helene VIP
Mår gott av att läsa din text och att se på din inspirerande bild!
2010-01-30

  Catharina Edin VIP
Härlig lägesrapport!
2010-01-30

  Larz Gustafsson VIP
En promenad gör susen. Det är precis som om det tar bättre när det är kallt. Enda fördelen med kylan.
2010-01-30
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP