Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sågser

 

du såg med smärtögon ut genom fönstret
kylan andas

träden är
snögestalter
kronorna är skålar

skålar fyllda med blåsilverljus
blåsilverljus

omfamnar ögon

i detta är
upplever ögonen
purpurrött
guld

ur den sammanfamnen skapas
prismaljus

alla färger är där

hela ditt väsen töms

du ser luften framträda
luften gnistrar
gnisterljus målar fram luften
vindarna sover ro
iakttagande dröm
spinner
spinnande
ro

gnistrar

dina ögon öppnas
de stängda locken
ur djupet strömmar källa klar

du upplever våren
vårbäckars porlande smekande stenar

fransar sveper
ögonpenslar målar
prismaljus

du ser luften gnistra
dina ögon gnistrar
smärtbefriade

du ser
luftmålning
luftmönster

sanden gnistrar
fallstiger

hand smeker stilla jämnyta
ur bröst lyftas färger
barhimlad målar
stjärnhänder
mönster

alla färger
hela ditt väsen töms

i ökensanden framträder
mönster
sandmålning
sandmönster

vindar vaknar mjukstilla

ur sandens mönster stiger skiva av onyx

hon är skrudad i jordeklädnad
håret är frisläppt
trenne fjädrar
niofalt är
däri

eldfolken är samlade
solen brinner
rödvarm

hon lyfter trumma sjunger med hög klar stämma

vindar för vidare
hon sänker trumma
blickar vida

handen den högra är kupad runt
hon sveper vinge

skiva av onyx cirklar sakta
små stenar rullar ut över vibrerar
finner rytm
lägges
stilla

hon tyder tecknen ler värmedjup

bugar sitt hjärta ödmjukt
ser eldfolken vandra in i västan
ur deras händer skrider regnbågsfolken vida

i himlars mantlar strålar stjärnor
lägger deras händer
om varandra

hon ler varmdjup

du ser med ljusögon ut genom fönstret
kylan andas

träden är
snögestalter
kronorna är skålar

skålar fyllda med blåsilverljus
blåsilverljus

omfamnar ögon

i detta är
upplever ögonen
purpurrött
guld

ur den sammanfamnen skapas
prismaljus

alla färger är där


hela ditt väsen töms
i vackerväxans skimmerljusandning




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 236 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-01-30 21:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser