Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

täckta

människovindarna blåser hårda i dessa vandringar
i natten vandrade skönheten vida
silverskrudad skirblå

vit andedräkt rörde vid gnistregnen
grenar bugande mellan  himlars jordar
bågar skapade av
mångfaldigade
prismafjädrar
så rena så
klara fyllde
med värme
varmt
ljus
stillnad rörelse
slöt mig i
famnen

i mina händer brinner låga
i denna dag är alla fönster täckta sitter naken vid berättarelden
låga ur mina händer bad elden vakna håller dem utbredda

älskade inte vet jag varför svartdokets stenslöja föll ned över mig

detta vet jag
det är för att jag skall berätta för människokvinnan vad sorgen är

berättarvind kom till mig
eld rördes vid mjukt böljade
lågors slöjdans
med värme
varmt
ljus

tvaga stenarna i dina tårar
så gjorde jag

slöja skimrade i skimrande värme tyngden var icke mer
ur det svarta skimrar nattens juveler
smyckemakarens fyllda kärlek är däri
ser du min människokvinna
svartdoket är icke det du tror är stentyngd
detta dok är värnande vingar
sorgens vingar
vilka håller dig
i stilla rörelse
se smärtans floder
lyssna till rikedomen
vredgas icke då jag säger så
jag vet det gör ont
jag ber dig
lyssna


älskade
berättarvinden mjuksvepte in genom huden
för en anings stund rös jag
berättarvinden rörde
smidigt vid varje vrå
så varsamt
så vackert

själskvinnan gnuggade sömngruset ur ögonen
kände rörelsen stilla dig i en stund jag vet att du vill
röra dig stilla dig följ min rörelse hasta icke orden  är
i dina händer i ditt hjärtas värme lyssna
lyssna in upplev dina rötter allts rötter
sträck dig in i stjärnsalar
dansa tillåt orden
dansa följ
rörelsen

därför vandrar jag med markerna lyssnar in varje steg
rör vid varje grässtrå varje jordkorn varje frö
varje sten varje blomma
därför rör jag vid allt
ty kanske är detta min sista stund här
mina händer
mina ögon
hela mitt väsen rör vid
tar avsked
älskade jag tar inte avsked
för avskedet

det höjer min kärleks värnad

ödmjukt bugar jag mig inför dig vackra eld
inför dig vackra berättarvind
ber er fyll mina händer
med lågan ni
en gång
gav
i löftesrikedom

älskade
jag skrudar mig inför mötet med dig
tillåter de täckta fönstren att flyga fria

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 210 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-31 15:22



Bookmark and Share


    Bo Bjelvehammar
jag föredrar violblå...mmm
2010-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser