Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogsväsen

Jag hade en vän bland träden
En vilsen skugga bland ormbunksnåren
Ett eko av ett skratt från bergsbrottet
Som förlorade sig på villovägar
I den blommande ljungens labyrinter

Jag hade en vän bland träden
Men tiden har berövat mig minnet
Av hans ansikte

Om du följer stigen
Som leder till stenbrottet
Den som slingrar sig under
ekarnas skuggspel
över den höstsjuka marken
Där underjordens rötter
lägger fällben för vinden
och där dina drömmars ekollon
har somnat i mossan

Om du hör ett skratt från klippan
Eller ett andetag från ormbunksnåren
Hälsa då från mig
Och säg att jag snart kommer åter
Med vallmo och blåklockor
att pryda hans gyllene krona




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 564 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-02-01 14:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert och målande om det magiska livet i naturen
Bokmärks!
2012-09-27

    lenakarin
Som att kliva in i en dröm, hela texten..
Jag skulle vilja läsa novellen om den vännen..
2012-05-16

  Ljusletaren
Wow vad du skaldar vackert om den ljuva och härliga naturen.
Gillar och gillar mycket/ kram
2012-05-16

  Hondjuret
Mycket mycket vacker...
2012-05-15

    ej medlem längre
Detta är bra lyrik och jag tycker särskilt om rader som //En vilsen skugga bland ormbunksnåren// // Ett eko av ett skratt från bergsbrottet// . Stämningsladdat
2012-05-15

  Linus Piknik
Så härligt, vackert och fantasifullt du skriver. jag borkmärker fler än en...=)
2012-04-27

    ej medlem längre
väldigt fint!
2010-02-01

  Lavinia Röd
Jag blir helt förundrad över ditt sätt att skriva. Det är makalöst och helt ofattbart att du bara skulle vara 15 år. Massor av applåder till detta säreget förtrollade verk. Suveränt!
2010-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin