Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till mamma!


Hjälte

Besgrar drakar, slåss mot det onda
Vinna världens respekt, vara den perfekta
Vad vore detta om det inte vore svårt?
Vad vore syftet om det inte var av kärlek?

Om det inte skulle finnas någon möjlighet att stupa
hur skulle det då kunna vara möjligt att göra något starkt?
Något modigt?

Den sanna hjälten, den riktiga krigaren
det är den som faller och faller.
Men aldrig slutar kämpa.

Jag tackar kärleken för den består.
Du har fallit, men du står.

Du har alltid varit en tröst.
När världen gjort allt i dess makt för att slå ut mig
har du funnits där. Innan jag kunde stå på egna ben
var du min sköld.

När jag blickar frammåt hoppas jag inte på att aldrig falla
När jag blickar frammåt hoppas jag på att kunna resa mig

När jag blickar frammåt vill jag kunna leva tillsammans med kärleken.
Du vet den där som du visade mig när jag var liten.

Världen är inte allt igenom grym så länge du älskar mig.
Än så länge finns det fortfarande gott i världen.
Än så länge så finns du.

Du är min förebild. Älskar dig.
Jag kommer alltid att minnas dig.

Minnas dig som min hjälte.




Fri vers av Tomas Alexander
Läst 659 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-02-11 18:05



Bookmark and Share


  Karl-Bo Lundstedt VIP
oj,oj,oj vilken stark text
och underbar hyllning till Din mor...
tåras. så jag har svårt att se vad jag skriver...
applåder*1000
kb
2010-04-14

  Michaela Dutius
En dikt som din mamma säkert kommer att gömma i sitt hjärta för resten av sitt liv.,
2010-02-17

    eva m h
Väldigt fint skrivet!
2010-02-14

  Visitor
Starkt och otroligt sannt!

Att se någon resa sig och ta sig igenom svårigheter hjälper, inspirerar och tröstar oändligt mycket mer än att se en över människa ta sig för bi svåra hinder som de inget vore.

Du beskriver en sann hjälte som man kan lära sig av, inte en onåbar "super människa", de är ändå bara fasader, för de finns inte ändå.

Den sanna hjälten vågar visa sin kamp och svaghet, men också sin envishet och överlevnads förmåga. Det är det som ger oss andra hopp, det går att komma igenom, det går att resa sig, även om porten är trång och vägen smal.

Högsta betyg får du av mig för att det är så välskrivet, viktigt innehåll och väldigt sannt. Kan det bli bättre, jag bara undrar?
2010-02-13

  Grubbelmia
Så underbart vackert... Tack älskling!
2010-02-11

  Dyrbye
Åh så otroligt fint skrivet! Din mamma borde vare både glad och stolt! :)
2010-02-11

  Bibbi VIP
Den vackraste hyllning till en mamma som jag någonsin läst.

Applåd och bokmärke.
2010-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Alexander
Tomas Alexander