Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TillTro via tvivel (årTiondets Trettonde Aforism)

 



Tro kan vi på vadsomhelst

Tvivlar gör vi lätt som i trance

Tillit kräver verkligen TRO trots tvivlet

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Aforism) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-09 14:31



Bookmark and Share


    prima donna
Tänkvärt Andreas!
2010-02-09

  TrollTörnTrappan VIP
Jo, nano, men vad har du i så fall förlorat på att tro?

Tid? Energi? Vad skulle du använt den till i tvivlande tillstånd?

I konkreta fall kan ju tvivlet vara sunt, får en att jämföra mellan värden/saker som man faktiskt redan vet tillräckligt om för att avgöra. Men TRO rör väl i regel sånt som man blott potentiellt kan skymta...

Och varför skulle livet vara mer begränsat när man förmår föreställa sig det som större...?
2010-02-09

  Nanna X
det här svårt. ibland tänker jag att vi bidrar til att skapa genom att tro på något: kärleken, friheten, jesus, tomten, whatever. men tänk om jag har fel? då har jag ju bara lurat mig själv?
2010-02-09
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP