Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

utanför

 

ser du trädet
där i trädets fingrar är ett blad
är bladet stilla
alldeles stilla

vad gör bladet
bladet lapar sol
dricker regn
tvagas av månmoder
är i

bladet
rör vid luften
spelar luftharpa
rullar bladet ihop sig
spelar det flöjt
rullar mängder av blad sig samman
ihop
sig
kanske det blir en trädorgel
vem vet

ser du gräset
blommorna
djuren
stenarna

alla är i meditativ
rörelse

embryot
spädbarnet
barnet är i meditativ rörelse
kontemplativa är de

rör vid

kontemplaktiva
kon - tempel - aktiva

en kon kan liknas vid en ljus samt vindinlindad pyramid
då pyramiden byggdes var det stor aktivitet
till viss del är pyramiden ett tempel

*

*

*

innanför det vilket är källans strömmar
steg hon in i träds krona

huttrande i
människovärldssteg
lindade hon kronan
om

förtroendefullt viskade hennes hjärta
tar du emot min tillit
värnar du om


min enda önskan är att värna om

sakta växte hon in i trädet
vilket träd det var
vad spelar det för
roll

inneluten var hon
i mantel av värnads kärlek
följde källans strömmar vida

källa vek ut ögonvingar
se himlen lyft din blick
himlen nära skimrade
kopparglödande
violett lotus
seglade
stilla

hand sträcktes nära
bar henne in i vitmoln
seglade
vida

såg skönheten i allt
den skönhet hon
alltid sett
alltid älskat

i allt såg hon hjärtblad vikas ut
skimrande kopparglöd
ur händer steg
smaragders
ögon

hon seglade vida
slöts inom dröm

våga
våga följ orden

ur tanke föll droppe av blod
steg rosenbladslotus
uppsteg
doftade
sol

trädet öppnade mantel
med hans hand om
steg hon in i
jordevärlds
himlasteg

skrudad är hon i rubinröd sidenklädnad
spunnen av vishets handljus
i hår glittrar dagg
ren klar

de vandrar regnbågsljus

*

*

*

ser du trädet
där i trädets fingrar är ett blad
är bladet stilla
alldeles stilla

vad gör bladet




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 256 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-11 21:54



Bookmark and Share


  Nina Nightwish VIP
Vackert!
2010-02-11

  Joakim Södersten
Mmm ... jag fångas igen av din ordbilder, jag kan som vanligt inte ge några bra analyser eller djup textkritik ... jag blir oroligt träffad ... glad ändå ... bladen som bildar en trädorgel, ja, jag har hört dem ...
2010-02-11

  sellout
vacker
2010-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser