Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mr Universum möter kärleken

Regndroppar smeker fönsterrutans släta yta
Tankar planlöst vandrar över livet


Riktning om detta liv

Vad det rätt
Det som blev gjort
Eller
Det som inte blev gjort

Regnet fuktar huskropparna, blöter ner gatorna
Ställer in gårdsfesten
Stapplar ihop stolarna

Vad det rätt
Det som blev gjort
Eller
Det som inte blev gjort

Himlens blygråa draperi spricker upp i horisonten
Drar upp rullgardinen, sol seglar fram

Vad skall man med alla dessa tankar
Dessa känslor


Som guppar upp och ner utan sans och vet

Himlens blygråa draperi spricker upp i horisonten
Solen letar sig fram
Någon dukar upp till fest
Ställer fram stolar och bord

Vad det rätt
Det som blev gjort
Eller
Det som inte blev gjort




Fri vers av backsippa
Läst 234 gånger
Publicerad 2010-02-12 22:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

backsippa
backsippa