Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som alla andra




Någonstans i detta kaos försöker jag hitta mig själv

 

Jag gick till en homeopat en gång

för att lindra smärtan i huvud bröst och mage

Han tog fram ett piller 

sa att det främst var min fobi för maskar som behövde botas

Jag blev livrädd och gick därifrån

sen såg jag maskar i varje hörn

och gick tillbaka

 

Jag lärde mig även att jag älskar bröd men inte salt

att jag gillar värme men inte kyla

att jag inte klarar stark mat men är sockerberoende

att jag är en ensamvarg i behov av sällskap

 

Och jag fyller mitt kylskåp med purjolök

för någon sa någongång

att purjolök det är Sofia

så jag tog henne på orden och började fylla

(Sen insåg jag att det är en otroligt användbar grönsak)

 

Och mina pojkvänner pratar alltid om det här med humöret

hur det svänger och förstör

sen inser de att det är sån jag är och ser det som charmigt

för det är ju inte Svensson

(och jag stavar ändå med dubbel v)

 

Hela livet har jag gått runt och försökt vara motsatt

och mina vänner har mest klagat

men när jag fyllde år fick jag en bok

"De ovanliga - människor som går mot strömmen"

och han sa att de älskar mig för att jag är precis den jag är

(för ett ögonblick trodde jag på honom)

 

Och mitt ibland detta kaos försökte jag en gång till

Så det fick bli psykologen

den första sa att jag borde ha mer sex och inte se det som fult

(och jag skrek till henne att jag älskar handklovar och löskukar

men jag vågade inte så jag sa det till mig själv istället)

 

Och jag gick vidare till nästa

då kom barndomen upp

och jag har inga minnen mer än förvirring

ensamhet sorg och ondska

(och jag skrek att min pappa var snäll

men hon lyssnade inte så jag lämnade henne där)

 

Gick hem och åt choklad istället

och tänkte att huvudvärkstabletter och sömnmedel

hjälper mot allt

 

 

 




Övriga genrer av SofiaN
Läst 563 gånger
Publicerad 2005-10-31 21:37



Bookmark and Share


  Fredric
Jodå, du skriver med igenkännande. Men, glöm inte.. Bara döda fiskar flyter med strömmen.. ;-)


dock,
"för att lindra smärtan i huvud bröst och mage"
huvud bröst?
2005-11-01

    judas ifrån hemavan
du skriver så sorgligt att jag nästan börjar gråta...
det är skönt med ärlighet om den är sorglig... inte för igenkänningsfaktorn utan rätt och slätt för tragiken...
2005-10-31
  > Nästa text
< Föregående

SofiaN
SofiaN