Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidens tecken


Idag på Möllevångstorget i Malmö gjorde jag ett impulsköp. Förstod inte varför. Det gör man väl aldrig om det är ett äkta impulsköp. Ett väggur med filippinska siffror. Snirkliga, slingriga saker. Liknar mest förhistoriska tecken från någon bortglömd civilisation. Man vet knappt vad som är upp eller ner på urtavlan. Men där fanns ju en hake baktill som hjälpte mig på traven.

När klockan nu har hängt där en stund på min vägg förstår jag varför impulsen grep mig när jag gick förbi den lilla affären, och inser vad jag alltid har anat. Att tiden egentligen är obegriplig.

Jag känner mig lättad.

350 kr för nirvana light!




Övriga genrer av Almagrundet
Läst 479 gånger
Publicerad 2005-11-01 00:46



Bookmark and Share


  Cris
He he! Vad härligt...sitta och titta på denna klocka måste vara en njutning. Tiden är obegriplig. Det är sant, vad gör vi med den egentligen?
Trevlig läsning...
2005-11-01

  Sanningsägaren VIP
Aldrig har väl detta uttryck passat så jäkla bra!

KLOCKREN! ;)
2005-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Almagrundet
Almagrundet