Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

visning av bruk



berg och tunnel, en öppning

rälsens breda spår

drar förbi


(aldrig får jag nog av tåg som inte kommer)


bruk av tegel

och skyn bakom i terrakotta


över heden

skyms en sval sol


(uppgång, nedgång, svårt att veta vilket)




Fri vers av Fredrik P. VIP
Läst 2024 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2006-03-09 09:18



Bookmark and Share


  Bubamara - Maria Zakrisson
aldrig har jag tänkt på räls som bred
men så vill jag alltid befinna mej i tåget
i rälsens riktning
inte tvärsför
från vänster till höger, vice versa

hursom
här iakktar jag en resa och jag kan välja om jag vill följa med eller bara låta den vackert passera.
det är en skön känsla

bra. tack.
2009-03-14

  Eva Langrath VIP
Härlig rytm i orden förnimmer en känsla av ödslighet som är god.

Eva
2009-03-08

  Miss Mod
"aldrig får jag nog av tåg som inte kommer" Tycker du hittar underbara meningar.
2009-01-03

  Almagrundet
Här målas en slags småstadsödslighet upp på ett mycket suggestivt sätt, trots (eller kanske på grund av!) det lite kärva språket. Känslan av att tiden har stannat upp (eller kanske gett upp?) som man kan få i en svensk småstad som sett sina bästa dagar, gestaltas på ett träffande sätt i dikten. Gillar speciellt "paranteserna".
2006-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP