Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi ville aldrig ha eran tillfنllighet

i frånvaron
av vuxna modeller
byggde vi skydd
åt alla håll armeringsjärn
plockade det vi fann
en kram av
nya socialtanten
hon gillade att torka tårar
därför grät vi
i frånvaron
utdelades tillfälliga föräldrar
till ensamma små
bands relationer med
bästföredatum
i frånvaron
sökte vi blint
något som skulle bestå
någon som skulle vilja
stanna kvar
och efter rädslan
när vi slutligen
gavs ett hem
var klockan försent
vårat gamla mörker var
allt vi kände till
rotlöst fastvuxna
i livets mellanrum




Fri vers av viola raz
Läst 1279 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2005-10-04 16:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"vuxna modeller" underbart mångtydigt
2015-01-30

  Karl den store
Detta är en fantastisk dikt. Starkt berörande och stilistiskt vacker.
2010-02-04

  alvan
Rörande, och starkt!
2005-10-10

  _Mian_
Hudnära så skinnet knottras. Du håller balansen genom att skriva rakt och avskalat och ungår på så sätt att falla in i "tårdrypspoesi".
2005-10-07

  Almagrundet
Starka ord som berör!
2005-10-04
  > Nästa text
< Föregående

viola raz