Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid sommartidens slut

Också idag
speglar sjön himlen i blekare toner,
också idag
krattar man undan det bästa av hösten,
och löven faller,
men bara idag
skakar tiden en tjugufemte timme ur ärmen.
Den vill jag brädda med framtida minnen,
nu.

Min extratimme,
fallen ur Persefones hand
på väg till mörkret.




Fri vers av Florence
Läst 1754 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2005-10-30 17:33



Bookmark and Share


  Karin D
Tyckte mycket om den här dikten Vid sommartidens slut...du har verligen talang..tack för den, ska läsa mer av dig
karin
2006-01-14

  Almagrundet
Ett mycket fint och mjukt målande av hösten. Raderna och orden har en behaglig rytm.

Slutraderna ger ytterligare dimension:

Min extratimme,
fallen ur Persefones hand
på väg till mörkret

(Hon har en speciell plats i mina känslor, Persefone.)
2005-11-06

    afrika
helgjutet
2005-11-03

  Andasin
Tycker mycket om

"krattar man undan det bästa av hösten"

och att skaka ut en timme ur ärmen, som en korthaj...

Ja, mycket bra!
2005-11-03

  Per Rydberg
Upplever en stilla men obändig kraft i din dikt. Tycker mycket om den. Formmässigt är tredelningen härlig "Också idag...." "också idag...." " men bara idag". Säker stil, njutbar!
2005-11-03

    ej medlem längre
härligt med antika anspelningar och sommartidsåterställning i samma dikt!
2005-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Florence