Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Avgrunden ropar till avgrunden"


Kilskrift i hud


"Hur stavar du ditt namn?"


Hon satt helt tyst
 
Men ristade tecken
i ömtålig hud
stavade felfritt:
- Med ärr

Meddelanden
från blod och skuggor

sökte avvaktande 
efter
omslutande
tröstande
värmande
vokaler

eller kanske?

viskade en
längtan efter
avgrundens kall:

"Abyssus abyssum invocat"




Fri vers av Almagrundet
Läst 1431 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-10-15 19:44



Bookmark and Share


    Florence
Suggestiva anspelningar på antika kulturer, både kilskriften som bild av en kvinna med ärr - en av dem som skär sig, antar jag - och slutraden med sitt citat om avgrund som ropar till avgrund, ur den latinska översättningen av Psaltaren.
Men en fotnot med översättning vore en tjänst till läsaren.
En suggestiv text som växer vid omläsning
2005-11-02

  Sanningsägaren VIP
Underbar... *ryser*
Den är klockren. Bättre kritik än så kan jag ej ge.
2005-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Almagrundet
Almagrundet