Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

upptäcksfärd

***

blundar

***

 

jag ger mig av

på en upptäcksfärd

i

fantasins värld

 

mitt kompass

är min näsa

mina ögon

är min karta

 

mina ben

är så långa

att ett kliv

så är jag i kina

 

jag sätter mig ner för att vila

på ett berg

som heter

Mont Everest

 

jag vadar över

stilla havet

reser för fort

slår huvudet i månen

 

för att minnas

tar jag ner en stjärna

för att ge bort

i present

***

sakta tittar jag upp

sitter vid mitt köksbord

tittar på klockan...

en liten stund till

blundar

***




Fri vers av ia VIP
Läst 1337 gånger
Publicerad 2005-10-04 21:53



Bookmark and Share


  Almagrundet
Väldigt fint fångat i ord, känslan av att man kan vara mycket nära denna världen bara man blundar en stund och låter allting falla till ro. Håll till höger nästa gång du vadar över Stilla havet. Så att vi inte krockar, menar jag! Och stjärnor finns det ju så det räcker och blir över till alla :)
2005-10-05
  > Nästa text
< Föregående

ia
ia VIP