Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
liten konstig dikt, men ändå sann


Alla önskar ibland


Vad jag önskar att jag vore en katt
som kan ligga och slappa hela dan
för att sen vara ute i det fria varje natt
ingen dag skulle bli den andre likadan

vad jag önskar att jag vore en fågel
som kan flyga omkring överallt
vara luftens och himlens förlorade del
och få känna om det är kallt

vad jag önskar att jag vore en groda
som kan ha små krav på sig själv
och kan njuta av livets goda
kan bo i ett vattendrag eller en älv

Alla människor önskar ibland
att få leva i någon annans vardag
istället för att på egen hand
rensa skallen och ta nya tag





Bunden vers (Rim) av Robert Forsblom
Läst 301 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-02-20 21:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robert Forsblom
Robert Forsblom