Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till en vän


Till en vän. Till min vän.

Längre än alla oändliga landsvägar
Större än smärtan i ditt bröst
Djupare än en sorgsen melodi
Högre än din morfars hatt
Bredare än ditt vackra leende, till och med vackrare än en ljuvlig sommardag
Vidare än din kjol du bär en varm juli dag
Godare än Maries nybakta bullar
Lenare än din lenaste kind
Varmare än semestern i Mallorca, också soligare såklart
Gladare än vad du är en lång dag på stan
Mer förväntansfull än vad du är över alla dagar av lycka, alla dagar av kärlek
Mer kärleksfull än en kärleksdikt skriver av Moa
Mer svalkande än än Smörvattnet en kokhet juni natt
Mer törstsläckande än en burk cola när vi steker vid havet en augisti dag
Längre än stranden på Öland
Doftar starkare än parfym
Brinner längre än det oändliga ljus.


Detta är min kärlek till dig min vän. Min kärlek är större än allt, större än vad du kan tänka dig. Större än vad du någonsin kommer att förstå.




Fri vers av EnLitenTendens
Läst 101 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-21 01:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

EnLitenTendens
EnLitenTendens