Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Diamant

En fråga från min son, så ren och tydligt klar:
"Pappa, vem är jag, vad gör mig unik?"
Svaret leende, "Du, jag, alla och en var,
en diamant av skönhet, var och en specifik".

"Men pappa, diamantens skönhet, vad kommer den sig av?
Vad ger den liv, och alla färgers nyans?
Vad gör den döda stenen, skimrande som alla världens hav,
fylld av ljus, där ljuset tidigare ej fanns?"

"Min pojke, ljuset som du talar om, det outsägligt fina,
ett resultat av de som livet ger dig.
Ett vackert ord, uppmärksamhet, ta orden, gör dem dina,
för dem vidare, till alla, även mig.

Se det vackra, i alla vänner, allas potential.
Ge dem styrkan att vara den de är.
Med kärlek, stöd och oräddhet, gör ditt val,
Ge dem ljuset, visa att du finns just där.

Se ljuset tändas, diamantens ljus,
sprids åt alla håll, och snart du kanske märker,
även åter, till ditt själens hus,
det tänder andra, när sig själv, och förstärker.




Bunden vers (Rim) av Unikum VIP
Läst 341 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-25 15:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Unikum
Unikum VIP