Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vandraren



Så vandrar vandraren
Över gråa hav
Glider en mås
Hans vägvisare
Och vän

Samla dina krafter kära vandrare
Ty vägar du ännu inte känner ligger för din fot
Och din barndoms hus har du lämnat långt bakom dig

Så vandrar vandraren
Över gröna ängar
Springer en räv
Hans kompanjon
Och skugga

Ha tålamod kära vandrare
Ditt ok är också mitt
Din väg har jag vandrat många gånger
Och tro mig, jag har sätt dess än
Priset var dyrt
Men ett liv väger lätt på den eviges våg

Så vandrar vandraren
Över obebodda marker
Genom skymningströtta skogar
Stränders brus
I hans öronsnäcka
Vallmo, vallmo
Tusensköna
Under hans nakna fötter


Rastlös
tidlös
För alltid hemlös
Din väg är lång kära vandrare
Hemlös
Rastlös
Ändlös är din väg
För alltid ändlös




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 400 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-25 19:11



Bookmark and Share


  ZARIFE DEMIR
Snygg!
2010-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin