Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är jag som bestämmer

Nu ska jag bestämma
allt som jag vill, så hör noga på
vilka som är mina regler

Det är jag som bestämmer
ingen annan får säga nåt
annat än det jag vill att
dom ska säga, allt annat är lögner

ingen får ljuga här
alla ska göra som jag vill
lögner ger mig feber

alla vill vara mina vänner
men jag är den som väljer
precis som till brännbollslaget
i skolan, där den som ingen
tycker om alltid blir sist kvar

precis som nu, när man är stor
de som ingen vill ha får inget
jobb

alla vill ha jobb, men jag bestämmer
vilka som får dom roliga jobben

dom andra kan sopa korridorerna
eller samla pantflaskor

eller så gör jag dom till arbetslösa
eller ännu värre, till
sjuersättninstagare som mycket snart

blir utförsäkrade - poff!

bara dom som är snygga får
vara med, och jag bestämmer
förstås vilka som är snygga
blondiner är nu ute ur leken
dom blir genast utförsäkrade

poff!

så ska vi andra skratta åt dom
vi som är mörka och vackra
som jag har bestämt

bara dom får skratta
dom andra ska gråta, HA!

Och allla bönar och ber om
att få vara min vän

men jag är hård, bara dom jag gillar
dom som är snygga och lojala
får vara med

och alla pengar, dom är förstås mina
jag ger till dom jag gillar
vill du ha så lyd bara mig

Och jag bestämmer över konsten
musiken alla böcker och
människorna alla tankar, korrekt
ska dom tänka

dyrka mej

så jag inte blir så ensam

dom ska älska mig, människorna

annars - poff - ja du vet




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-02-27 00:19



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Har alltid drömt om världsherravälde, så jag vet vad du menar. Tur jag färgat håret mörkt, jag vill inte poffas; skulle nog vilja dela makten, men då får jag ställa mig in som fan förstår jag.
Härligt utlevande text!
2010-02-27

    ej medlem längre
Visst är det härligt med makt! Och framförallt att kunna använda den till sina egna syften och gå över vilka lik man vill utan ånger. Låta dem smaka på sin egen medicin. Hämden är ljuv. Och så vidare *skrattar*
En självironisk text som känns.
2010-02-27

  stenen/ Yv Ericsson
vågar inte ens tänka tanken på ett gapskratt här..då blir man väl utförsäkrad på momangen!
ja herregud vilken envåldshärskare du målar upp här! och jag hör dig klart och tydligt läsa din dikt!

OCH JAG VÅGAR KNAPPT ANDAS NU FÖR DÅ

POFF!
2010-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP