Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

r




Min Sorg Slår Svartblå Blixtar Omkring Sej





Min sorg glöder av vrede 

& slår svartblå blixtar omkring sej

Min sorg är ett ursinnigt Monster

som springer & springer



genom skogarna på nätterna

sover på dagarna

Umgås med vargar & björnar

är osårbar

Skrämmer skiten ur fromsnällgråa svampplockare

Visar en rejäl Kuk för machos som trodde dom var nåt

med sina tomma leenden & eufori över glänsande BMV:s 



Min sorg visar tänderna & ryter

åt sömnen

i köpcentrarna

där folks ögon skriker

WANNA BUY!!!!



Min sorg är förälskad i alla dessa kvinnor med lysande ögon

Dom som håller världen uppe

Dom som kämpar genom tsunamis av kärlekslöshet & arrogans

Min sorg är osynligt ljus rakt in i de olyckligas bröstkorgar

som bågnar under trycket från ett hänsynslöst & cyniskt samhälle

och skiträdda förtryckande män (& kvinnor)

& deras ensamma svikna bröder (& systrar)

som sitter framför datorn med förmörkad självkänsla




Min sorg skrattar kärlek

klär sej i svart & lila

& lyfter barn mot himlen

så att de kiknar

av glädje




Min sorg är hos de gamla & övergivna

Dom som BYGGDE vår lyx

men som bara väntar på uppvärmd mat från hemtjänsten

& på att Go kväll ska börja på TV

Viskar värme in i deras bittra tacksamhet

över en löjligt låg pension





Min sorg vrede kärlek & glädje

blir till ETT

& får vila sej i Drömmarna

om en gnistrande Hemkomsts frid

& jag får äntligen slappna av & gråta ett

närande värmande regn över undernärda

frysande själar, & över mej själv,

i den här konstiga "rika" världen.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-01 01:53



Bookmark and Share


  Feminaz
Blir alldeles vimmelkantig av livskraften i detta:)
2010-03-03

  Sommarnattsljus
Ett gripande starkt ramaskri över orättvisor, oacceptabel "normalitet" , övergivenhet, ensamhet och utsatt utanförskap. Titelns ursinne fullföljs rakt igenom hela dikten. Vilsamt vackert med partiet om barn som lyfts mot himlen i hisnande glädje.

Och det är väl det som är smärtans och raseriets orsak och mening, att så många barn inte får uppleva den glädje som är vår egentliga, rättmätiga arvedel. Vår födslorätt. Ett samhälle där ingen trampar ner någon annan, där alla kan utveckla sin fulla potential, där alla vill varandra väl. En värdig utopi att sträva mot. Men som vi frågade oss på 70-talet: "...kan vi, vill vi, törs vi?" Och nog för att vi svarade att vi både kan, vill och törs, men verkligheten har inte precis infriat det löftet.

Starkt, rörande och gripande. A
2010-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP