Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fyrverkeri

 

förklaringens ljus
lyser upp natten

ibland är detta att likna vid ett fyrverkeri

en gest
ett ord
en rörelse

detonerar ljuskaskader

ibland

är detonationen så kraftfylld
att du slungas milsvida

bakåt

du ser fram
ser skönheten

i den stunden vet du
det måste ske

dammluckor måste öppnas
du har städat
du har sorterat

nästa fas är denna

vi säger att detta är att slungas bakåt
visst är det så

vad är då dessa dammluckor

de är jordens täcklager
täckhud

de är moderstappen
de är groddens
fostrets
väg

allt livs väg

du slungas bakåt

detta för att skönja
skåda regnbågsvävens färger
planteras
i dig

inomdig

varför allt har skett
uppenbaras

i denna detonations
då krutröken lagt sig är allt synliggjort




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 224 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-01 18:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser