Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Budweiser i Bagarmossen

Vi hade köpt en massa Budweiser och var på väg till en fest i Bagarmossen. Tom var utklädd till något sorts djur. Tidigare under dagen hade han förälskat sig i en kattliknande mask på Buttericks och nu vägrade han att skiljas från den. Det hade varit en stor maskerad på Strand kvällen innan och Tom var besviken över att ha missat den. Så i ren protest tänkte han ha en egen maskfest den här kvällen istället.

När vi klivit av tunnelbanan frågade vi några tonårstjejer om vägen, men de hade aldrig hört talas om adressen. Vi gick in på ICA och jag köpte en alternativ läsk. Cockta Cola: utan koffein, onödiga tillsatser och onödig smak. Inte heller killen i kassan kände till Vidängsvägen 32, men utanför affären fick vi hjälp av en medelålders man som stod och rökte tillsammans med en festklädd kvinna i 20-årsåldern. Han gav oss en detaljerad vägbeskrivning. Det var nästan som om han ville skryta med sina kunskaper om Bagarmossens geografi. När vi gav oss iväg diskuterade vi om kvinnan varit hans dotter eller flickvän. Tom, som alltid ville göra verkligheten lite mer dramatisk, trodde att hon var prostituerad.

På festen var det lätt att få kontakt med folk. Jag vet inte om de uppskattade vårt sällskap eller ifall de bara ville vara snälla mot Tom på grund av hans konstiga klädsel. Budweisern smakade som väntat mest vatten. Vi hade köpt den bara för att Tom tyckte att flaskan matchade hans svart-vita kläder på ett snyggt sätt. Han var en fåfäng jävel och på sista tiden hade han också blivit rätt jobbig att umgås med. Han frågade sällan hur jag mådde men pratade desto mer om den nya diktsamling som han höll på att skriva. Pojken i berget hette den och var en sorts naiv uppgörelse med barndomen. Fast det där med regression till barndomen var inte en så dum idé ändå, tänkte jag medan samtalet i rummet började handla om politik i Latinamerika. På väg till festen hade vi gått förbi en affär som enbart sålde begagnat Lego. Jag beslöt mig för att lägga alla mina grubblerier om framtiden åt sidan och istället bege mig till Legoaffären under nästföljande dag.




Prosa av Fomka
Läst 216 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-01 22:52



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
ah! skitbra text! Bagarmossen i sig var det som öppnade dörren..då jag kanske ville brilliera med mina geografiska kunskaper...

hälsa Tom:)
2010-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Fomka