Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tack Golbang för inspiration och tankekraft.....


sång till nouroz

 

 

mitt hjärta gråter

av glädje

och

av sorg

när du sjunger sångerna

 

din vålnad söker jag

i den tidiga grå gryningen

längs gravarna går jag och söker ditt namn

du smyger längs tysta stigar

om natten

 

i de dunkla dalarna

kan jag ana dina spår

 

 

dessa välkända toner

minnen från en svunnen tid

 

dessa sånger som med sin sötma

fräter ett hål i mitt hjärta

dessa sånger

som med sin ljuva smärta

bränner ett tomrum i  min själ

 

                                   mitt hjärta rämnar         och jag faller

 

blod rinner

friskt och rött

och blandas med längtans tårar

 

med blod

skriver jag ditt namn från höger till vänster

                                                                             azizam

med eld skriver jag

                                     Atash

 

innanför mitt hjärta ligger en skimrande pärla

 

och jag rör mig i takt

med musikens svävande slingor

med din kropp

som likt anden i flaskan materialiserar sig

varje gång

 

                                              med eld renas vi   

 

så låt oss då älska

som elden

med förtärande hetta

närvarande

men aldrig förintande

utan som fågel Fenix ständigt  

återskapade

pånyttfödda

eviga

 

kommer också vårt hemlands sånger att för alltid

förbli

                              

 

                                                 eviga

 

 




Fri vers av Aisha VIP
Läst 535 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2010-03-09 18:25



Bookmark and Share


  aol
starka smärtsamma fina berörande rader
2011-03-11

  Delilah Juno VIP
Tänker mig vampyrromantik som i "True blood " liksom ...
2011-03-06

  Ingrid Ottosson Losell
Starka ord! Berör på djupet!
2010-03-25

  annso.fie
Som en dans,. dina ord till takterna av musiken upphöjer varandra. Väldigt vackert.. Visst är det cittra han spelar, som man får se i början?
2010-03-18

  issac.a.m
mycket vackert...
2010-03-13

  KristinaE
..paradisiskt väver du med orden slingor av längtan och minnen!
2010-03-13

  Don Jorgé
Mycket vackert!
2010-03-10

  Sunlight
Ja, musiken rör vid speciella strängar i våra hjärtan
Gillar det du skriver
2010-03-10

  Suzy med punkterna
Så smärtsamt vackert....Nouroz mubarak azizam.......
2010-03-09

  ~Leonardo~
Vackert, mjukt sorgset och sensuellt, tänker kärlek. skönt.
2010-03-09

  Ex¤animo
oj... Vackert!
2010-03-09

  devilsangel
smärtsamt vackra rader.
2010-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Aisha
Aisha VIP