Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KRIG

Nu har det brutit ut.
Matkriget.
Kampen om solrosfröna.
Om äpplena.
Om talgbollarna.
Kylan är sträng och lagen
om den starkes rätt
över den svage är orubblig
och sorglig att beskåda...
Koltrastarna slår oss
med häpnad.
Här kurar inte längre några enstaka,
sorgsna, begravningsentrepenörer
under fågelbordet, sökande
efter smulor från de rikas bord.
Nej! Nej!
Numera kommer dom flockvis.
Intar matbordet.
Glupskt och aggressivt.
Jagar bort alla småfåglar
i kraft av sin skräckinjagande storlek...
Hungriga domherrar flockas
ängsligt i buskarna.
Talgoxarna försöker modigt
utmana övermakten men får ge sig.
Inte ens den fräcke stenknäcken
har den blekaste chans.
Livet är hårt.
Som knäckebröd.







Fri vers av Stardust VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-20 15:41



Bookmark and Share


  Lennart Bång
Precis som knäckebröd!
2010-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Stardust
Stardust VIP