Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trots alla ärr

 

 

ärrad

sårad, sargad, slagen

djupa smärtsamma minnen

hårda upphöjda fulheter

strimmor av vitt

ärrad

 

ärrad

ser skavanker

våldgivna

av andra

av livet

ärrad

 

ärrad

glödgad vrede

maktfantasters missbruk

brännande smärta

bevis

ärrad

 

ärrad

söndertrasad tro

nedsmulat hopp

smutskastad glädje

utsatthet

ärrad

 

Grät, bad, frågade 

Varför?

Varför?

Varför?

 

Gud svarade stilla, kärleksfullt, milt

- alla ärren är medaljer

bevis

guldskimrande 

som ger rang, auktoritet, kraft

att bara plocka bort ett "r"

Ärren är smycken

till den som Gud ger ära

 

Vad då?

Har du gett mig ärr

för att jag ska känna mig ärad?

 

Nej, men du blir ärad för att du

utstått, bestått och förstått

så du kan gå vidare

hålla ditt huvud högt

i förkrossad tacksamhet

glädjas

trots allt

ge hopp

med ditt vittnesbörd

 

Tack, Gud

för att jag lever

får ett gott liv

med innerlig kärlek

kompensation

trots alla ärr

 

 

 




Övriga genrer av Anna*
Läst 195 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-03-03 00:04



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Underbart sant och underbart vackert!
2010-03-11

  marie-helene
Jättefint skrivet,älskar den...
kram
2010-03-11

    Michael Lilja
Som troende känner jag igen mig tack
2010-03-04

  En strimma av guld
Så starkt skrivet.
2010-03-03

  Berit Robin Lagerholm VIP
Fin vacker monologisk dikt
2010-03-03

    ej medlem längre
Mycket bra Anna, kanon!!!!!
2010-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Anna*
Anna*