Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När världen vrids rätt

Vankat vimmelkantig
bland törnen och snår
med bepansrat hjärta
som gömmer sin innersta
längtan
kärlek
sång

Sen kom du

Helheten drabbade

Ömhet gav trygghet

Fotfast mark ersatte gungfly

Nu sjunger näktergalen smäktande i trädkronorna
medan ljuset leker över solbadande gläntor av njutning

Dagen randas med förtjusning och glädje
över ett liv i tvåsam frihet

Du, min älskade,
har visat mig hur det alltid borde varit
Så enkelt, okomplicerat, njutbart, komplett
att ge och få lekande lätt
medan hela den upp-och-nedvända världen

vrids rätt








Fri vers (Prosapoesi) av Anna*
Läst 653 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2018-01-10 08:44



Bookmark and Share


  aol
Underbart skaldat,
2018-09-17

  Sommarnattsljus
"solbadande gläntor av njutning" Underbar metafor! :)
2018-05-17

    © Birgitta Wäppling VIP
Fint flöde i texten och sinnrikt målat.
2018-03-30

  Anya VIP
Härligt när världen vrids rätt. Kärleksfullt målat.
2018-01-13

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Vackert. Nya enkla ord som träffsäkert beskriver det många försöker beskriva.
2018-01-11

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om kärlekens positiva inverkan!
2018-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Anna*
Anna*