Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inferno


Det sveper en kylig vind genom salongen
En obemärklig smekning från yttervärden
Här ska vi alla delta i maskeraden
Och våra masker är infrätta i köttet

Han vänder sig om i sängen
Jagad av mardrömmar
Av pestens syner från de mörka landen
Av röda och violetta facklor
Över den torterades handbojor

Jagad av lögner
Jagad av världar som tvingar honom till lögner
Falska leenden och inställsamma skratt
I de skiftande facklornas
Groteska skuggspel över fängelseväggen

Han är kommen till fängelsets tortyrkammare
Här är vi alla samlade kring bordet i salongen
Och inga kalla vindar sveper genom rummet
Rödblommiga gardiner
Rödblommiga gardiner och en smak av unket kaffe.

Jag ville skrika så att taklamporna lossnade
Och föll ned i oförberedd förlamning
Krossades mot det kalla golvet
Och i ett skimrande regn av spillror
Målade rummet med blod.





Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 335 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-05 18:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin