Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så här var det och kändes igår


NATTEN DEN BLEV MORGON

Natten blev till morgon
en morgon, som inte var lik
den som var igår

En morgon med värk
svullna leder, en morgon
så svår att komma upp ur sängen

En soligmorgon, kallt, men solen
värmde och gjorde mig glad

Ingen blåst, som gjord för att vistas
utomhus när morgonen blev förmiddag

En sparktur i det vackra vädret, nej
det ställde jag in, en sådan vacker dag
blev det bilen

Det är inte något jag rår på, när värken
slår till, så hårt som den gjorde fredag
morgon

Just då är det inte värt att försöka vara
duktig, gå ut för en promenad eller en
tur med sparken

Det är för mig bara att acceptera, att ibland
ser morgonen ut, som den gjorde, men det
är inte lätt, att vilja mer än vad kroppen förmår

Men i morgon är en annan dag, en ny, då
kanske allt inte känns bra, men bättre, jag
kan ta mig ut

Ta med kameran, ägna mig åt att fotografera
glömma gårdagens våndor, glädjas över att
ljuset är tillbaka och solen lyser kanske lyser
ännu en dag, och jag kan glädjas att våren
den är trots all snö på väg



anits 6 mars 2010




Fri vers (Fri form) av anits VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-03-06 10:03



Bookmark and Share


  Maria T
Ja nu får vi glädja oss åt
solen och ljuset
2010-03-07

  Larz Gustafsson VIP
Att i morgon är en annan dag är en tröst, ett hopp.
2010-03-06

  Eva Helene VIP
Du är en riktig kämpe. Hoppas du får din belöning idag!
2010-03-06

  Trädflickan
Ja man får försöka acceptera det som är och hoppas på morgondagen när dagen är som värst.
Passa på att njuta av det som är bra. Fint att ha en hobby som fotografering. Naturen kan vara så vacker att fotografera.
2010-03-06

  Catharina Edin VIP
Får diktaren ingen vettig medicin för sin värk? En skön bild ändå, med hopp om en morgondag då allt känns lättare.
2010-03-06

  Eaglemountains VIP
En fin berättelse - och jag känner igen mig - när värken griper tag i en och man orkar nästan inte komma ur sängen! Men hoppfullheten om morgondagen finns där hela tiden .....
2010-03-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP