Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Amatörserietidningen GodplaY http://meikorevolver.deviantart.com/art/Page-4-115395210


Tryck Här För Att Vakna




Vakna

Solen skiner genom persiennen.
Morgonstök.
Missad frukost.
Vardagstråk,
fast det är helg.
Jobba hemma, jobba på jobbet, jobba på semester.
Ledig, vad är det?
Har jag ingen deadline är det för att jag redan missat dem.

Du sover fortfarande.

Vakna.

Solen skiner mellan träden,
allt är lugnt,
idag upptäcker du världen på nytt.
Alla färger och blommor och små djur.
Du är omringad av vackra trollsländor
och kan titta på dem i timmar.
Det finns inga krav alls,
du bara glider.

Du sover fortfarande.

Vakna…

Du vet inte när på dagen det är,
Eller vilken dag, månad.
Vilket ÅR är det?
I det lilla rummet finns det inget fönster, inget ljus.
Du gråter, skriker, sover, vaknar, äter, spyr.
Ensam i rummet.
Som vore vitt om inte mörkret gjort det svart.
Men du minns inte hur du vet det.

Du sover fortfarande.

Vakna!

Du är i din trygga säng.
Digitalklockan blinkar på 03:11.
03:12
Du vänder dig för att somna om.
Det blir en stor dag i morgon.
Mardrömmar är det bara att trycka bort.
Det är vanligt med kalla fötter,
Det sa mamma.

Du sover fortfarande.

Men vakna någon gång då!

En liten färgglad groda sitter på ett träd.
Luftfuktigheten är hög.
Det är varmt.
En fluga surrar förbi
Och den orange-svarta grodan fokuserar totalt.
Jaktinstinkt.
Tungan skjuts ut och middagen är serverad.
Det är du som är grodan.

Du sover fortfarande.

Vakna

Men du sover fortfarande.




Fri vers av Gylling
Läst 343 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-03-08 00:23



Bookmark and Share


  infantsgame
Härligt lätthjärtat om allvarliga saker. Riktigt bra skrivet (:
2010-03-15

  Arro
härligt flyt.
2010-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Gylling
Gylling