Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Daniel Adams-Ray är en inspirationskälla.


Om ett år är jag ett år äldre, och för ett år sen var jag ett år yngre.

Jag växte upp.
Lärde mig lyssna på all musik,
le mot människor jag inte känner,
stå upp när jag blir slagen,
säga ifrån.

Lärde mig hålla tyst, när det krävs.
Skrika när det passar.
Vilka knivar som ska synas,
och vilka som ska sättas i ryggar..

Jag vet nu vem jag ska skydda med mitt liv
och vilka som inte betyder något.

Jag kan prioritera att leva,
istället för att vänta på livet.

Jag tar ansvar för rätt saker,
jag har kul,
jag använder mig av människor
på mitt sätt.

Byter tjänster så som jag en gång i tiden bytte pokémon-kort.

Ser på världen med vana ögon.
Accepterar det jag vill acceptera,
låter resten glida förbi.

Och jag vet att jag har växt upp,
för jag har äntligen fattat,
hur ung jag är.




Fri vers av Gylling
Läst 495 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-02-09 20:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gylling
Gylling