Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten omage till en av Sveriges främsta poeter. För er som inte visste om det kan sägas att Karin Boye hittades 1941 vid en stor sten i Alingsos trakten efter att ha tagit livet av sig genom en överdos av sömntabletter.


Senium

Där solljuset ännu är naket och skoningslöst uppriktigt
mot de främmande svalor som klyver den kyliga höstluften
Där öppna slätter breder ut sig i vilsen ändlöshet
Där har jag ristat mitt namn i Karin Boyes sten
Fogat sammat mitt minne med hennes
Ristat som ett öppet sår i en livlös hingst
Starkt mot sol och vind, starkt mot tid och glömska
Där natten ännu är ren, klar och verklig
Vid den gräsbevuxna slätten, i det namnlösa landet
Har jag ristat mitt namn i Karin Boyes sten
Ett minne av två vilsna själar i brand
En påminnelse om kampen som aldrig skall upphöra




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 282 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-08 17:34



Bookmark and Share


  anita VIP
Fin skriven.
2010-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin