Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

r




Om att b r y t a ILLUSIONEN...

 



I Course In Miracles står det:

Allt som inte är kärlek är en illusion.

Men vem/vad/vilka är det som skapar illusionerna?

Vi själva, med våra förvrängda sinnen & hjärnor,

stressade, distrahera(n)de, supermaterialistiska.

Djävulen & hans dämoner?


För mej är en illusion: Självföraktet.

Det pyrande växande som slukar mitt ljus

förgör mina dagar... trots att jag är hyfsat

vaccinerad... så kommer det alltid tillbaka;

Jante-terrorns solförmörkelse...


Kan jag stå emot?

Ber till Gud, som ber mej att stilla ta emot.

Kan jag stilla ner mej.

Ur tystnaden & tomheten blommar källor

av sanning & glädje, jag sätter på U2 October.

Jag börjar sakta kvickna till....





Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-11 13:35



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Tack för din fina dikt Johan! Behöver läsa den idag och i morgon och i övermorgon...
Allt det bästa! A
2010-03-12

    Greenleaves Karlsson
Att känna är att älska,,fungerar utmärkt med U2.
2010-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP