Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rödskimrande böljar våg

 

 

ensamhandad molnvandrare


lägger sitt väsen
nära

nära


sjunker
inom

 

sluter ögon
hör hennes hjärta

andas mjukt om

 

rödskimrande böljar våg

 


hör hennes hjärta

andas

mjukt om

fylla bröst

 

hennes händer rör vid bågar
knäpper upp

ljus sipprar genom fingrar
rödskimrande
mjukt


vandra


ljus slår emot
ögon kisar
värjer

 

nej

inte


hör hennes hjärta


andas

mjukt om

fylla bröst

 

rödskimrande böljar våg
älskliga väsen
jag älskar dig

 

vandrarhand glider ur

 

visshetsvandrar

in i
födas

 

allt liv
är andning


andning är inte det första barnet gör

det första barnet gör
är:

barnet håller andan


i andäktig ljusuppfyllan
i jubelrop brister själen ut


skrik sägs det
till barnet

då det daskas till hörbart skrik


det är ej lätt att skrika
då stämman så länge varit i änglakör

 

i sfärers klanger




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 208 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-03-12 22:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser