.

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

.




Kattungar på skaren

 

 

 

Orden läcker still ut

ett efter ett

utan ansträngning

blått bläck på vitt papper

 

en solkatt hoppar vigt in

från den fram töade lyktans spruckna glas

fångar det halvskrivna arket

sätter sin ljuspunkt på ett halvt utskrivet ord

 

flytet däms omedelbart upp

inget rör sig fritt längre

förutom katten

som retfullt hoppat vidare till anslagstavlan

 

prestationsångestens dimma tilltar

utkastet ska vara klart till i morgondagens möte

markisen ska ner

öppnar verandadörren,

ser solkatter leka i den vita skaren

under en rogivande blå himmel

 

jag börja droppa

 




Fri vers av Popcorntankar
Läst 176 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-14 18:10



Bookmark and Share


  Fallgirl
Tydlig känsla, tydliga bilder. Vacker.
2010-03-14

    J. Herward
solkatter dessa vårens budbärare :)
2010-03-14

  /Isabel
Den där första vårsolen som man har längtat, kan ändå te sig litet påträngande, obarmhärtigt avslöjande som när man precis öppnat ögonen på morgonen. Ute töar det - smält inte bort helt..
Finfint!
2010-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Popcorntankar
Popcorntankar