Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ditt mantelljus

 

minns underbar väv
av sol av månstrålar vävd

det ljussilande trådarna
silade havet
livhavet

så vackra pärlorna i gräset var
silvervita ljust
ljust blå

mjölkvitt var det
smakade gott
helande


solen rörde vid i gryning
skimrade mjölkvitt cerise purpur

alla färger försiktigtvarsamt


träd var vita bladen silver guld
frukterna
bären

dofter
helande

i
alla
ansikten


alla ansikten var ljusleende
mötande välkomnande

bjudande

rösterna spröda klockor
stämda i gehör
hörande
helande


solregnet
föll ned över huden fingrar solkyssar

 

solvävans trådar brista
alltid

till dess väven
strålar

helande
hel

 

jag söker minnas alla soldränkta stränder


jag är så trött
på jag

 

stiger in ut

 

ser molnskuggor
skymma solfrämjan

 

kvinna söker minnas alla soldränkta stränder


luftens andning ren


sannhet
ren obefläckad


havets dofter
djupen
höjderna


höjder
djup


daning


 

söker minnas alla soldränkta stränder

 

solskivan
månskivan
kopparskivan

jordeströmman


guldskiva silverskiva kopparskiva järnskiva

 

ditt
mantelljus


minns underbar väv av sol av månstrålar vävd


hur vi snuddade vid
varandra

ditt
mantelljus


dina fingrar föll ned över min hud
solregn

 


ställer mig medvind


vi


ser molnskuggor


måla

 

soldränkta stränder


väven strålar
helande
hel

ditt mantelljus är öppnat
dina händer


omsluter
mitt ansikte




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 297 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-03-15 19:25



Bookmark and Share


  kärleks ängel
vacker!
2010-03-16

  Sophia Ivarsson
wow så vacker!

solen som himmelen själv, törstande materia , ande kropp själ.
berörs och älskas levande :)
2010-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser