Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Familjesilvret.


Det ligger där i någon hemlig gömma.
Familjens förmögenhet.
Skatten som ska försörja oss.
(Någon av oss)
I generationer framåt.
Ett aber, dock:
Vem av oss ska få den?
Vi har alla fått den tilldelad
när vi befunnit oss i arvtantens gunst.
Lika snabbt har vi förlorat den
om vi inte rättat in oss i ledet.
Själv har jag varit temporär ägare
till fanmiljesilvret inte mindre
än tre gånger...
(till de andras släktingarnas avund)
För tillfället ligger jag risigt till.
Är perso'na non grata hos
arvtanten. Det är nog på livstid
den här gången.
Rätt befriande faktiskt.
Vill inte ha det där damoklessvärdet
hängande över mitt huvud.
Vill inte bli granskad, korrigerad
älskad och till skyarna höjd för att
återigen bli krossad av onda ögat.
Tycker inte om silver, faktiskt.
Föredrar Guld.





Fri vers av Stardust VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-16 17:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stardust
Stardust VIP