Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

övandesteg

 

de stiger tidigt upp innan gryning
vänder ansikten in i fyra vägars stråk
bugar ödmjukt
lägger ögon i stjärndiadem
lägger panna
i jordehud

strömma
strömmande
rörvida

håret är hårt åtstramat
elfenbensvita snidade pinnar håller samman

stavar av
själsslag är i händer
nakna avbarkade

 

de rör sig med
är ett med
rörelse


stavar av
andeslag är i händer
nakna ombarkade

 

rörelsehjärta andas pulsgnista
de följer högre
högre

de övar strid
icke för
död

det vilket benämns död
de övar
ett
de ser flodens strida dånande virvlar
långt ned
långt
in

de tar sats hoppar från avsats
till avsats
stavpilar
spjut

insats
insikt

väver
är skyttlar
tvinnad repbro vajar

vandrare balanserar med
löftesbros siargärning


floden stillnar
ljuskaskader
stiger in

flod smeker stenar mjukt
helar fårosår

hon sitter i solgunga
mjukhåller
i långa
långa

soltrådar

hon lutar sig
framåt
bakåt

svinggunga
svingar

leendesteg

älskade

kom
giv mig fartvind


han  ler glädjefyllan


flyger med vind

staven är 
inom
rygg

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 193 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-16 15:26



Bookmark and Share


    christie
Bra!
2010-03-16

  Joakim Södersten
Ja, jag håller med Bjarne Nordbö. Det vill jag också säga ...
2010-03-16

  Bjarne Nordbö
Det är något med ditt språk som inte går att komma ifrån. Liksom ett ursprung. Vilar dina ord i ett tryggt inre. Mår bra av dig. Kram.
2010-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser