Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Myt: Det finns inga vetenskapliga bevis som bevisar marijuanas terapeutiska värde



Fakta: Marijuana har visat sig i studie efter studie vara oerhört effektiv i att reducera illamående och stimulera aptit hos aids-patienter och personer som genomgår kemoterapi. Det finns även bevis att cannabis reducerar ögontrycket hos personer som lider av grön starr och minskar muskelspasmer hos personer med neurologiska problem.

En syntetisk laglig variant existerar (vilket bevisar att naturlig cannabis har accepterade medicinska egenskaper) men räcker helt inte till för att tillgodose de olika behoven patienter har. Syntetisk THC är inte lika effektiv som naturlig cannabis som innheåller ALLA av de positiva och välgörande kemikalierna hos den torkade plantan. Ren THC producerar även många obehagliga berusande biverkningar som inte vissa patienter tål.

Många personer använder marijuana som medicin i dag, trots dess olaglighet, och riskerar p.g.a. det anhållning och fängelsestraff. T.o.m. vita husets anti-drogbekämpningskontor medger att cannabis har avancerade medicinska fördelar.




Fri vers av Aldrig
Läst 178 gånger
Publicerad 2010-03-16 15:27



Bookmark and Share


    Furious Stylez
oj, dig har jag av någon anledning missat, väldigt relevanta sanningar du levererar här min vän.
2010-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Aldrig
Aldrig