Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

insiktspunkt

 

stormens öga
pupill

humlan brummar
surrar över äng eller med äng
driver upp
dofter

doftspår
spår dofter

maskrosfrön
vitdrömmande paraplyer
svävar över äng eller med äng
driver upp
dofter

doftspår
spår dofter

driver drivande plogen plöjor vågor
driver drivande drivor
oplanerade ansamlingar av förlegat stoff
jag lyfter långa vida kjolar dansar över äng eller med äng

svischande sopkvast ritschar 
ritsch ratsch
gladstråk
ler

stoft
s
t
o
f
t
nedsjunken jordtyngd
icke jordetyngd
ödmjukt ber jag er läsa ordet nedsjunken i nedsuckan
ned
sjunk
en
stegen sjunker tungt in
t
u
n
g
t
in i
sugande sörplande
slurpande neddragande lera
till slut sitter kroppen fast

hornet ljuder marker vibrerar allt darrar
göm dig
göm dig
göm
göm

jägare välklädda dresserade leenden
drivor drivande driver drevet
hunddrevet skallar över ängen
driver upp
fåglar räven
bytet
fasans bild inte fågeln fasan
fasans bild
den jagade
det jagade livet stirrar skräck
smatteri
smatter
snurran skräller
göm dig i mina händer
markmantel
kupas om
allt blir stillstilla
allt andas ut
in

lugntakt ton
silar
sol

molnskuggor seglar vida

humla frö driver upp spår
spår dofter
finner boplats

vingar frön rör varsamt andning
är allt


stannar de
stannar leendeljusa vid en punkt
ögat ser genom kikaren; ser tydligt; solklart genom kikarögat in
pupillen vidgas
vidgas

de har här i alla enorma drivor av erbjudanden insiktsljus
insiktsljus
insiktsnyckel är i deras händer




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 252 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-03-16 17:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
WOW (o.O)
du har verkligen ditt eget sätt att skriva på, och det är jättefint!
Bravo!
2010-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser