Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

zen




En strand är så flytande,
ändrar sig bara,

velar hit och dit,
bestämmer sig aldrig.

Jag skrev i sand. Men sanden bara vände sig bort,
skrek i vinden, ett fåfängt rop för ingenting,
begravde mina tår,
drog upp dem som potatisar, en efter en,
räknade fräknarna på min bara överarm. Fler än igår.

Tankfartygen långt där ute,
tänker inte, glider lättsamt vidare,
ser inte svallvågor, kallsupar,
alla noggrant slipade glasbitar; bruna, gröna, vita.

Men jag vill också!

Har ett mantra för imorgon.
Skriver kuk på varje liten hittad sten.




Fri vers av Edith Stein
Läst 369 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-03-18 12:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Edith Stein
Edith Stein