Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

perenn



Nu blev jag med jord
och brydde mig inte längre,

inte om världen, inte om dig


Nu blev jag bästa vän
med sjörapport och stjärnfall
och vände mig bort

Jag tänkte bara på rosor
och gödsel
och vindriktning,

lyssnar mest på trädgårdsdags
och vet numera,

att potatis kräver luckrad jord
uppblandad med sand och lera
annars växer den bara uppåt, som en människa


Tänker mig ändå att någon ser,
på avstånd iakttar
en ensam dam som går på kalkstensgång
mot brevlådan.

Radioljudet följer mig. Ingen post, ingen tidning, inga besök

Jag äter försiktigt,
smular mina färska mazariner
långsamt in i munnen, ner mot jorden




Fri vers av Edith Stein
Läst 397 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-08-12 13:03



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Briljant. Vart ord känns helt rätt, och på helt rätt plats.
2012-12-17

  TyskaTanten
Wow vad fint, får mig att minnas mitt barndomshem i München!
2012-02-07

  laprincipessa
Tilltlas av känslan av trädgårdslukt, jord, smulor av jord och av mazariner, kalkdoftande, skuggit, svalt o fruktsamt.
Fan, va snyggt!
2010-10-18

    Melona
fåordigt ska jag skriva: älskar den här texten. så gärna mer av den här arten.
2010-08-15

    ej medlem längre
Visste väl det! (perenn=flerårig); du och dina ord kom tillbaka. Kan inte välja ut en del, jag sväljer hela dikten, men först trycker jag den sakta mot gommen i min egen jord-atmosfär.
2010-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Edith Stein
Edith Stein